Konvertiten

En migrationsminister på jakt efter mannen som kidnappade hans dotter. 

En rebellisk tonåring som sliter sönder sin familj för den hon älskar.

En flykting som lägger sitt liv i en skoningslös smugglares händer. 

Vems berättelse väljer du att tro på?

Konvertiten är en roman inspirerad av verkliga händelser om en tonårig pojke från Afghanistan, Hossein, som söker asyl i Sverige. Han har konverterat till kristendomen och riskerar att utsättas för allvarlig förföljelse om han återvänder till sitt hemland.

Men Migrationsverket insisterar på att han ska utvisas – för de hävdar att han inte är kristen.

Framtiden ser mörk ut för Hossein, men hans liv vänds upp och ner efter att han lär känna Helena, en jämnårig flicka på Lidingö som råkar vara dotter till självaste migrationsministern…

Konvertiten passar dig som uppskattar:
  • Spänning
  • Mysterier
  • Romantik
  • Samhällskritik

För information om förhandsbeställning och inblick bakom kulisserna, anmäl dig till nyhetsbrevet Ord & Handling – det är helt gratis!

Micael Grenholm

Micael Grenholm

Micael Grenholm är pastor i husförsamlingen Mosaik tillsammans med sin fru Sarah. Han sitter i styrelsen för Svenska apologetiksällskapet och har grundat hjälporganisationen Stefanushjälpen. Sedan 2009 har han skrivit på Hela Pingsten som idag är en av Sveriges största kristna bloggar. Micael är även redaktör för Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice, föreläser åt den kristna miljöorganisationen God Jord, samt driver podcasten Jesusfolket. Han har mottagit Uppsala fredspris och priset Årets opinionsbildare.

Micael har skrivit två böcker och har fått artiklar publicerade i Sojourners, The Christian Post, The Mennonite World Review, Dagen, Sändaren, med mera. Han har en teol kand från Johannelunds teologiska högskola och en fil kand i freds- och utvecklingsstudier från Uppsala Universitet, och läser nu masterprogrammet i kyrkohistoria med fokus på vapenvägran inom den svenska pingströrelsen. Han har föreläst i över hundra olika sammanhang och brinner för ämnen som karismatik, apologetik, främlingsvänlighet, miljövänlig livsstil och evangelisation.